Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به اینکه گردش مالی هنر پته‌دوزی کرمان سالانه بالغ بر 100 میلیارد تومان است، گفت: در حال حاضر حدود 20 هزار نفر در حرفه پته‌دوزی در استان کرمان مشغول به فعالیت هستند.

"فریدون فعالی" امروز ششم آبان ماه با اشاره به اینکه ۶۰۰ رشته صنایع‌دستی در دنیا وجود دارد که از این تعداد حدود ۳۰۰ رشته در ایران فعال است، اظهار کرد: با توجه به این موضوع ایران متنوع‌ترین صنایع دستی در دنیا را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حدود ۷۰ هزار نفر هنرمند و صنعت‌گر صنایع‌دستی به غیر از فرش در استان کرمان مشغول به فعالیت هستند، افزود: ۳۰۰ رشته فعال صنایع‌دستی در کشور وجود دارد که در استان کرمان ۱۰۰ رشته و زیر رشته آن فعال است.

 فعالی با اشاره به اینکه پته‌دوزی یکی از صنایع‌دستی شاخص و بومی استان کرمان است، تصریح کرد: پته جزو رودوزی‌های سنتی محسوب می‌شود و در کرمان بیشترین سوزن‌دوزی انجام می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان بیان کرد: حدود ۲۰ هزار نفر پته‌دوز در استان کرمان مشغول به فعالیت هستند که بیشترین پته‌دوزها در شهرستان زرند، کرمان، رفسنجان، سیرجان حضور دارند.

وی به مشکلات و چالش‌های پیش روی هنرمندان صنایع‌دستی به ویژه هنرمندان پته‌دوز اشاره کرد و گفت: وجود تورم بالا در جامعه، عدم قدرت خرید مردم و همچنین شیوع ویروس کرونا موجب حذف صنایع‌دستی از سبد خرید مردم شده زیرا اولویت آنها درحال حاضر تامین نیازهای اولیه زندگی است.

فعالی در ادامه کمبود و گران‌شدن مواد اولیه را از دیگر مشکلات هنرمندان صنایع‌دستی عنوان کرد و گفت: متاسفانه زنجیره تولید پته در استان کرمان کامل نیست و مواد اولیه پته مانند نخ و شال از استان‌های یزد، اصفهان، آذربایجان شرقی و ... تامین می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های لازم برای تکمیل زنجیره تولید پته در استان کرمان در حال انجام است، اظهار کرد: برای اجرایی کردن این طرح نیاز به حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است که تاکنون هیچ سرمایه‌گذاری در این زمینه اعلام آمادگی نکرده است.

وی با اشاره به اینکه گردش مالی 20 هزار پته‌دوز کرمانی در طول یکسال بالغ بر 100میلیارد تومان است، بیان کرد: با توجه به اینکه زیرساخت‌های صادراتی در استان کرمان وجود ندارد صادرات صنایع‌دستی این استان از گمرکات استان‌های دیگر انجام می‌شود.

فعالی با بیان اینکه هرساله میزان ارزآوری صنایع‌دستی استان کرمان بالغ بر دو میلیون دلار است خاطرنشان کرد: صادرات پته به‌ صورت چمدانی انجام می‌شود به طوریکه گردشگران خارجی این نوع صنایع‌دستی را به ‌عنوان ره‌آورد سفر با خود می‌برند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صنايع دستي استان کرمان پته دوزی صادرات چمدانی صنایع دستی استان کرمان استان کرمان پته دوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۹۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گفته مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اصفهان با محوریت کارخانه عظیم و تاریخی ریسباف در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نمایشگاه ایران اکسپو به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی شد.
امیر کرم‌زاده، مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف را یکی از مهمترین و زیباترین بنا‌های صنعتی و تاریخی کشور معرفی کرد وافزود: مقرر است این کارخانه به موزه بزرگ اصفهان تبدیل شود.
نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ درتهران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری به‌منظور نمایش توانمندی‌های صادراتی با بازار‌های بین‌المللی است که در این دوره از نمایشگاه، غرفه اصفهان به معرفی توانمندی‌های صادراتی استان با رویکرد و ارائه زنجیره ارزش‌های راهبردی به‌ویژه در بخش گردشگری و صنایع دستی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخت.
دراین رویداد همچنین بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری به‌ویژه ۱۲ طرح برتر گردشگری در غرفه اصفهان معرفی شد.
روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌های توسعه گردشگری با ۶ استان تهران، یزد، فارس، کرمان، قم و خراسان رضوی به‌منظور تعامل و همفکری بیشتر و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌ها در این نمایشگاه منعقد شد.

دیگر خبرها

  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول
  • معرفی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری همدان در نمایشگاه اکسپو